In English

Helsinki 5. syyskuuta 2006

Virtuaali-Kainuu avautuu koekäyttöön

Kolmiulotteisen Virtuaali Kainuu-porttaalin beta-versio on nyt avoin kokeilijoille osoitteessa www.virtualkainuu.net (Linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Web2.0 käyttöliittymä

Tekesin tukemassa kehitysprojektissa Fontus on luomassa yhteistyössä mm Kajaanin Puhelimen KPO:n kanssa teknologiaa, jolla julkaistaan helppokäyttöisiä kolmiulotteisia kaupunkikarttoja hyödyntäen modernia AJAX-teknologiaa.

Nyt avattava kaupunkiportaali on betaversio 0.6, jota hiotaan ja kehitetään testikäyttäjien avulla tämän vuoden loppuun. Avajaisia suunnitellaan vuoden 2007 alkuun.

Virtuaali-Kainuusta Kainuupedia

Virtuaalikainuulaiset kutsutaan täten itse lisäämään ja muokkaamaan maakunnan 3D-karttaan informaatiota. Tavoitteenamme on luoda Virtuaali-Kainuusta elävä yhteinen maakunta-wikipedia - Kainuupedia.

Virtuaali-Kainuu - Kuhmo 3D-malli

Vuosina 1998-2002 Fontus rakensi erään maailman suurimmista kolmiulotteisista tietokonemalleista - Virtuaali-Kainuun mallin. Projekti oli EU-hanke, jota veti Kajaanin Puhelinosuuskunta, ja johon osallistuivat myös Kainuun kunnat. Valtava 23.000 km2:n malli kattaa koko maakunnan ja sisältää kaikki järvet, joet, tiet, suot, pellot ja rakennukset.

Virtuaali-Kainuun Kuhmon 3D-mallia käytetään kehityshankkeessa testiympäristönä, jossa kaupunkikeskusta ympäröi maaseutu. Kuhmo on mallinnettu kahdella eri mittakaavalla: Kaupungin keskus perustuu FM-Kartta Oy:n tarkkaan stereokartoitettuun materiaaliin. Lisäksi koko laaja kaupunki erämaineen on mallinnettu Maanmittauslaitoksen digitaalisesta kartta-aineistosta.

Tavoitteena on julkaista jatkossa kaikki Kainuun 3D-karttalehdet uudessa Virtuaali-Kainuu-portaalissa.


Virtuaali-Kainuu, näkymä Kuhmon keskustaan.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Immo Teperi,
Puh. 044-2928775
Sähköposti immo.teperi@fontus.com
Fontus Oy, Pihkatie 4, 00410 Helsinki

Toimitusjohtaja Marja Karjalainen
Puh. (08) 61771
Sähköposti: marja.karjalainen@kpo.fi
Kajaanin Puhelinosuuskunta, KPO, Pohjolankatu 20,87100 Kajaani

<<Uutiset

Virtuaali Helsinki

Virtuaali Kainuu

Virtuaali Pohjanmaa

Uutta! Virtuaali Ylivieska

Uutta! 3D Rahjan saaristo

Virtuaali-Helsinki postikortit

Avaa Fontuksen Mobiilisivut

tokyo.cityguide3d.com

AIT Arkkitehtitoimisto Immo Teperi Oy

 
© Fontus Oy, Valkjärventie 557, 01860 Perttula | Sähköposti: sales@fontus.com | Puh. 044-2928775