In English

Tokio. 9. joulukuuta 2004

Fontus esitellään Japanin johtavassa PC-lehdessä

Japanilaisen ASCII lehden joulukuun numerossa on artikkeli Fontuksesta ja sen teknologiasta:
www.ascii.co.jp/pb/ascii/

Tiivistelmä

Artikkeli esittelee alussa lyhyesti pohjoismaiden IT-alaa, josta se nimeää mm. Linuxin, Operan, Futuremarkin, Remedyn, F-Securen ja Trolltechin KDE :n.

Fontus tunnetaan maailmalla parhaiten sen "Helsinki Arena 2000"- projektia varten tekemästä Helsingin 3D-mallista. Risto Linturi oli saanut Virtuaali-Helsinki idean vuonna 1995. Ensimmäisiä mallin osia esiteltiin messuilla vuonna 1996 hyvin tehokkaalla ja kallilla Silicon Graphicsin työasemalla, jolla pienetkin mallit toimivat hieman nykien.

Artikkeli kertoo Fontuksen oliopohjaisesta mallinnuksesta ja sen tekemistä kaupunkimalleista. Malleja voidaan katsella mm. VRML-muodossa ADSL-yhteyden läpi tai niitä voidaan käyttää opastukseen mobiileilla päätelaitteilla kuten japanilaisella i-Modella tai MMS-multimediaviesteinä.

Artikkelissa kerrotaan miksi Fontus on tehnyt 3D-malleja Tokiosta. Immo Teperi kertoo mm. Marounouchin ja Toranomonin alueiden eroista mallinnuksen kannalta. Jutussa kerrotaan vielä Fontuksen nykyisestä tilanteesta ja sen tulevaisuuden suunnitelmista.

Lopuksi artikkeli toteaa, että vaikka Suomi on suuri IT-maa, joka on tuottanut maailmalle Linuxin ja muita IT-yrityksiä, useat yritykset ovat joutuneet viime vuosina IT-kuplan puhkeamisen jälkeen kamppailemaan kovasti aivan kuten japanilaisetkin yritykset.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Immo Teperi,
Puh. 044-2928775
Sähköposti immo.teperi@fontus.com
Fontus Oy, Pihkatie 4, 00410 Helsinki

 

<<Uutiset

Virtuaali Helsinki

Virtuaali Kainuu

Virtuaali Pohjanmaa

Uutta! Virtuaali Ylivieska

Uutta! 3D Rahjan saaristo

Virtuaali-Helsinki postikortit

Avaa Fontuksen Mobiilisivut

tokyo.cityguide3d.com

AIT Arkkitehtitoimisto Immo Teperi Oy

 
© Fontus Oy, Valkjärventie 557, 01860 Perttula | Sähköposti: sales@fontus.com | Puh. 044-2928775