In English

Fontuksen kaupunkimallit

Fontuksen mallien hyödyntäminen

3D-kartatFontuksen älykkäistä oliomalleista voidaan luoda erilaisia digitaalisia ja painettuja kolmiulotteisia karttoja.
Tutkimuksen mukaan yli 90% amerikkalaisista ei pysty näyttämään kotiaan puhelinluettelon kaksiulotteisesta kartasta. Kaksiulotteisiin karttoihin verrattuna kolmiulotteiset kartat ovat paljon havainnollisempia ja helpompia käyttää.

Kuvat ja animaatiotFontuksen VisualizationServer-ohjelmalla Fontuksen laajoista mallitietokannoista voidaan "renderoida" vapaasti perspektiivikuvia ja animaatioita sekä pakopisteettömiä aksonometrisia kuvia.

Pelit

Vaikka Fontuksen mallit on tehty ensisijaisesti kartoiksi, ovat ne myös olio-ominaisuuksiensa takia erinomaisia myös pelikäyttöön. Oliot eli objektit voivat kuvata itsensä juuri kuten pelialustalle on sopivinta. Fontuksen mallinnusprosessi mahdollistaa tasalaatuisen ja edullisen mallin. Kaikki mallin pinnat ovat yksipuoleisia ja pintojen normaalit osoittavat ulospäin pinnasta.

Rakennusten fasadit ovat älykkäitä oliomalleja, jotka voivat kuvata itsensä geometrisesti. Fontuksen kaupunkimalli jakaantuu itsenäisiin "lumppeihin" (kortteli, puisto, katu tai vesialue). Jokaisessa lumpissa on tieto sen sijainnista, peruspisteestä ja "bounding boxista".

Simulaattorit

Fontuksen mallit ovat täysin kolmiulotteisia ja niitä voidaan tarkastella vapaasti mistä tahansa suunnasta. Mallit ovat parhaimmillaan katutasossa liikuttaessa. Mallit voidaan kääntää mm VRML97-formaattiin ja oliot voidaan helposti ohjelmoida kuvaamaan itsensä missä tahansa virtuaaliformaatissa. Kaikki mallin pinnat ovat yksipuoleisia ja pintojen normaalit osoittavat aina ulospäin.

<<Pääsivu

Mallien hyödyntäminen

Virtuaali Helsinki

Virtuaali Kainuu

Virtuaali Pohjanmaa

Uutta! Virtuaali Ylivieska

Uutta! 3D Rahjan saaristo

Virtuaali-Helsinki postikortit

Avaa Fontuksen Mobiilisivut

tokyo.cityguide3d.com

AIT Arkkitehtitoimisto Immo Teperi Oy

 
© Fontus Oy, Valkjärventie 557, 01860 Perttula | Sähköposti: sales@fontus.com | Puh. 044-2928775